Home sweet home!

HEMMAHEMMAHEMMA!!!
Då var man hemma igen då, känns jätte skönt att bara hemma och speciellt idag när det varit så bra väder. Bättrat på brännan har jag också gjort.




Känns jätte bra att vara hemma men samtidigt jätte konstigt att vara utan nån av tjejerna. Sista veckan så delade jag och lisa på ALLT, vi gick till jobbet tillsammans, vi åt lunch tillsammans, vi hade rast tillsammans, vi jobbade tillsammans, vi gick hem från jobbet tillsammans, vi bytte om tillsammans, vi åt middag tillsammans, vi såg på tv tillsammans. Vi till och med sov i samma säng. Snacka om att umgås 24/7! Toalettbesök var dom gångerna vi inte umgicks - tur det. Lite läskigt hade trots allt att ha Lisa sittandes brevi mig på toaletten, där går gränsen tror jag.
Men vem vet - man ska aldrig säga aldrig
Igår när jag skulle sova var det så tomt att jag serisöt övervägde att ringa och väcka henne klockan 02.00 för att jag inte kunde somna.

Idag har det hänt en del, uppvaktade mamma på morsdag och åt frukost nere på bryggan, sen har jag solat lite, röd på olika delar av kroppen, inte näsan dock... jag tror den har blivit härdad...
Sen spelade jag och Marcus lite fotboll på gården och sen kom Fredrik förbi med sin vattenskoter!!!!! Jag vet inte hur länge vi var ute och körde men runt 2 timmar skulle jag tippa på. SATAN SÅ KUL DET VAR!!!
Det blir inte sista gången vi snurrar runt på den där hoppas jag.
Sen när han släppt av mig så åt vi Morsdags middag - räkor, det har jag saknat! riktigt gott var det. Efter det skulle mamma till Markstedts och hämta lite plantor som hon ska plantera passade på att följa med dit så jonte fick kolla på min dator som har hakat upp sig helt och fått nått psykbryt!
När jag går ner i Jontes rum så sitter Joel där till min stora förvåning, kul att han hade pallrat sig hem till stackis, vi planerade lite inför lördagen och nu hoppas vi bara på bra väder så kommer det här bli riktigt bra!!

Imorgon ska jag på stan med Peter han behöver nya skor så då ska vi kirra det åt han! Får se om det även blir lite andra saker som inhandlas! Ska bli kul att träffa han igen har inte setts på 5 månader så vi har lite att ta igen.

Nej nu ska jag försöka sova, annars ringer jag till Lisa så får hon prata med mig till jag somnar, hon fyller föresten 20 på onsdag och det känsn riktigt bra att folk börjar vara 20 nu, då behöver jag itne gå runt och prata med mig själv på systemet längre!

Sov gott

SISTA....

Sista kvällen här i Tromsö.
Idag har väldigt mycket börjats med meningen nu är det sista gången...
Sista gången vi går uppför backen
Sista gången vi tar på oss arbetskläderna
Sista gången vi äter lunch i den här kantinan
Sista gången vi har rast
Sista gången vi packar en order (åRRRRdeRRR)

Sista gången vi tar av oss arbetskläderna

osvosv


Var lite tråkigt att säga hej då till dom på jobbet och dom sa att vi jätte gärna fick komma tillbaka, det känns ju bra!


Carro och Eirik var förbi ikväll och hämtade en del saker som vi inte skulle ta med oss hem, blev 4 st påsar med kryddot och annat smått och gott, det blev våran inflyttnignspresent till dom i deras nya lägenhet!


Nu ska vi se på SISTA filmen här i Tromsö sen packas datorn ner och sen nästa gång jag skriver är jag HEMMA!!

Nu har jag skrivit mitt sista blogginlägg från Tromsö

 Ha de Tromsö


Minnen

Hade poden idag på jobbet och lyssnade igenom en hel del låtar, visst är det ganska roligt hur man förknippar vissa låtar till en del personer, händelser eller platser.

Här kommer en liten lista:
Teddybears sthlm - Hey boy - Jannie. Fråga mig inte varför. Det bara är så
Ronny och Ragge  - Rara söta anna - nyårsafton i drängs. Samma här, det bara är så
Ron Pope - A Drop In The Ocean - Lisa
Sam - Cold beer - Gran Canaria med LisaF, Linnea och Jannie.
Bag in box master - PDOL hos sofia och aron
Håkan Hellström - Thailand
Magnus Uggla  - PDOL
Bob Sinclair - Rock This Party - FEST!!!
Lilly Allen - Not Fair - Norge, Tromsö, Grannar, Nu är det våran tur att dunka den!
King of Leon - Sex on Fire - Ja vart ska man börja? Thailand, Aurora (Skapa en relation till den här låten!!) Hemavan
Aladin  - En helt ny värld - Efterfest i Hemavan
That's what Friends are fore - FL
The Proclaimers - 500 miles - SPFL 3 2008


Undra om det finns låtar där folk tänker på mig?

Men låten på repeat nu är:
Eric Hutchinson - rock and roll


3 dagar kvar

Så var man mätt i magen idag också, visst har man det bra?

Däremot känns det lite tungt att missa brännbollsyran, efter förra årets yra så sa jag att nästa år MÅSTE jag dit, så ett år av peppande bara faller ner - död.
Men vet ni? Jag är inte den som bangar, så därför börjar jag tagga inför nästa år redan nu! fy skam den som ger sig! Lite farligt är det dock när man är lite för taggad, phiphi 2.1 är allt jag säger.

Nu håller Lisa på att packa ner sina saker och vi ska dammsuga och dammtorka, däremot är det väldigt långt mellan tanke och handling just för tillfället. Ångrar att jag inte skickade hem mer kläder med mamma och pappa när dom var här. Vi får arbetskläder på jobbet, så det blir inte att man använder så många olika klädesplagg ,mjukisbyxor och underställströjan är väll det man använder flitigast.

Nej både dammsugaren och duschen väntar på att bli använda så jag måste väl ta tag i nått av det.
(Råkade spilla ut lite mjölk på mig idag -3 liter- så man luktar väll inte så där jätte smarrig)


 

Den 12 Juni blir det åka av!!!


4 dagar kvar

HEJSAN!!!
Just nu är jag peppad som satan på livet, den här sommaren kommer bli så bra att jag blir gråtfärdig, jag har gråtit av lycka en gång i mars, fråga Linnea hon var med via msn.

Börjar med att övriga familjen drar till Turkiet, lite tråkigt att dom reser bort men detta innebär att många andra roliga saker kan hända så som roomies och liknande saker som vi gör bra tillsammans.
Festivaler - PDOL,Stadsfesten,Trästocks,Storsjöyran.
Resor - Piteå,Umeå,Östersund,Göteborg,Stockholm,Utlandet?
Klassfest - Sofia (vem annars? :D) styr upp det hela, skärpning grabbar!
Vinbrännboll - Denna lite mer utvecklade form av brännboll måste vi inviga i sommar.
Poolparty
och det bästa är att alla kommer hem!

Grillning/Mys/Sol/Båt/Vänner/FEST

Eftersom det inte blir så mycket jobb så finns det tid över till mycket annat och som Lisa sa idag, jag kommer festa upp alla mina pengar jag tjänar och har sparat ihop, är nog villig att hålla med. Men är det sommar så är det

Här kommer lite bilder från tidigare sommrar.





Nej nu ska jag packa

Stjärnor i taket och huvud på magen

Sitter och slö kollar på Paradise hotell danmark, inte så jätte jätte bra är jag nog villig att påstå. Lisa konstaterade just att vi bara har 4 kväller kvar nu här i lägenheten, nej usch så mycket sånt där hem snack det har blivit på sista tiden, men när man väl är inställd på att åka hem så är man.

Igår var vi och kollade på fotboll, det var faktiskt riktigt roligt, dom hade hejjaklack och allt, dom stog och viftade med sina halsdukar och sjöng ramsor -inte lika bra som north power- men helt okej!
Vi valde att kolla laget på andra sidan bron TUIL, lite billigare inträde plus att vi hoppades på att få se Vegard spela och precis när vi gett upp hoppet om att han ska få spela så kommer han in på planen! YEEEEJ vi blev glada och Vegard sprang, mest bara runt runt men dock PÅ planen och inte på sidan.

Nej nu väntar sängen, ska kolla på stjärnorna i taket med Lisa det gör vi varje kväll, låter nog mysigare än det egentligen är, i går gav Lisa upp och la sig på soffan.
och Linnea nu har det hänt igen - jag vaknade precis innan Lisa gjorde sitt move så nu fattar jag hur det kommer sig att hon lägger sitt huvud på min mage

Sov gott
5 dagar kvar!


Sista måndagen

Idag är sista måndagen vi är i Tromsö, det firar vi med en chokladboll. Eller firar och firar, ska bli skönt att komma hem och träffa alla och kanske landa lite grann, har ju trots allt bara varit hemma i skell eller ja till och med i Sverige en månad det här året.
Borta bra men hemma bäst :D
Men visst kommer man saknar det här lite iallafall.
Så fort man klivet ut genom dörren luktar det hav och man ser bara en massa berg där snön ligger kvar högst upp. Sen har vi då Hurtigruten, när den kommer in till kajen så tutar den alltid och för bara någon minut sen så la den till.

Här i Tromsö är man ju van att hurtigruten kommer varje dag men för oss svenskar (jag) så har man mest troligt bara sett den på tv eller i en resekatalog, så varje gång båten kommer så brukar jag stå och kolla på den. Dom ända jag träffat som tycker lika mycket om H är barnen på Reinen Barnehage avdelning 0-3 år. Vi sitter i fönstret och kollar på när båten kör förbi och blir besvikna när den lägger till vid kajen, dagens stora höjdpunkt för oss är när  det låter duuuuuduuuuuut. Då ler vi och känner oss nöjda för dagen och längtar redan till nästa dag när nästa båt kommer in och samma prosedur upprepas 14.30 är tidpunkten vi älskar.
En dag glömde jag dock bort att jag inte var på småbarnsavdelningen utan började ropa  NU KOMMER HURTIGRUTEN! och när ingen kom så blev jag så förvånad och ställd. tillslut kom det en tjej förbi och då sa jag till henne nu har ni missat hurtigruten. Den bliken hon gav mig då var inte att leka med, hon kommer bli en bitch med farlig blick!
jag och du hurtti.

Nej nu MÅSTE jag starta en tvättmaskin

2009 så här långt

Det här senaste halvåret har gått så fruktansvärt fort och jag har varit med om så mycket roligt, hade jag vetat att livet efter studenten skulle bli så här bra hade jag aldrig behövt gruva mig för studenten och vad som skulle ske efter det.


Började året med 20 års fest 20 ås fest
Myst på Koh Tao
Drukigt buckets på Phi Phi
Natt/morgon badat på Phi Phi

Snorklar på Koh Lipe
Varit på fruktfarm på Langkawi
Bowlat i Kuala Lumpur
Åkt bergochdalbana i Kuala Lumpur
Haft på oss roliga hattar i Saigon
Kog tao - paradisetÅkt tillbaka till Koh Tao
Åkt Bräda/skidor i Hemavan
Varit på afterski i Hemavan
Åkt till Norge
Njutit av våren i Tromsö
Popat popcorn för första gången i en panna
Varit med om Norsk midnattssol
Firat 17 maj

och sommaren har inte ens börjat


Lugn hemma kväll

Här uppe i Nord Norge regnar det idag, inte så överaskande kanske med tanke på hur högt upp i världen vi är, en snöstorm hade väll kanske passat bättre. Men nu är det som det är och med en ananaspaj i ugnen och lax på G så ska vi nog överleva den här dagen också.

Tänk att om en vecka så sitter vi på tåget hem till Skellefteå, det känns bra men samtidigt lite konstigt. Nu har vi trots allt bott här i två månader och man känner sig mer och mer hemma i den här stan, börjar känna lite folk och så.
på tal om det så fick jag precis sms av Kristine en tjej som bor här. Hon undrade om vi inte ville komma förbi henne på fest, men eftersom det som sagt regnar här i dag var vi inte in till stan och förbi vinmonopolet, och vi har inte en droppe alkohol här hemma så vi kan inte ens dra en spontanare, ajja bajja men det är väll så när man ska börja röra på sig hemåt, allt börjar sakta men säkert att sina.
Nej det blir nog en lugn hemmakväll med robinsson, film och ananspaj.

Våfflor och film

Fredag och oj så skönt med helg!
Kom hem från jobbet för ett tag sen, jag åkte buss och Lisa sprang hem. Min väska var än en gång aldelens för tung för att bära hem, hur kommer det sig då? Jo allt på jobbet som passerar bäst före datumet plaseras nere i KÄLLAREN - såg idag att dom bar ner våffelsmet, jag gick med raska kliv till Lisa och berättade vad jag sett, på lunchen gör vi vårat första försök nere i KÄLLAREN men vi ser inte till våffelsmeten.
Andra försöket blir på rasten och då ser vi våran älskade våffelsmet. Nästan så vi tog ett litet skutt av glädje.
Ända sen vi började på Tine har vi längtat och hoppats på att inte så många butiker ska betälla smeten och till våran förtjusning gick våran dröm i uppfyllelse idag!
Vi plockade åt oss 5 st burkar så nu har vi smet till ca 50 våfflor! MUMS

Vi är snart inne på våran final vecka här i Tromsö och vi ska avsluta med stil och klass. Vi börjar med våfflor och film kväll.

Nej nu blev jag så fruktansvärt sugen på en Cider, är det så här det ska vara? bara för att det ät helg så kommer alkohol suget krypandes, Lisa har en teori om alkolism men det avfärdrar jag! Har bara inte drukitgt en cider på 2 månader och när var senaste gången det hände? :O
Nej nej då blir jag mer orolig för Lisa som sitter och peppar fest en måndag när hon blev bakis klockan 19.00 på söndagen. <3
Oroa er inte för oss vi klarar det här galant!

Linnea drar hjemm

Nu håller Linnea på att packa ner det absolut sista av hennes saker, till och med datorn har blivit nedpackad och nu står hon och är lessen över att en kofta är borta - jag skulle gissa på att den också är nedpackad!
Har knappt märkt att hon har packat, beror nog på att jag har blundat för det, vill verkligen inte att hon ska åka! Jag har visserligen världens bästa Lisa kvar men inte världens bästa Linnea.

Jag kommer sakna alla våra mysiga stunder i skrubben (sovrummet) och att ha färdig mat på bordet när vi kommer hem efter en hård dag på jobbet och att hon påminner om massa bra saker och håller reda på oss.

Nu har vi i princip varit i varandras närvaro konstant i 5 månader, vi har blivit en familj. Även om vi små tjafsar eller är så less på varandra så man nästan vill spy så vet jag att bara man är ifrån varandra en dag eller bara nån timme så saknar man dom så mycket att man längtar hem, att få prata med dom och höra hur deras dag har varit.
Det känns som att vi gör det mesta tillsammans.
Äter
Sover
Gråter
Skrattar
Ja allt, givetvis har något saknats här i Norge och det är våran 4 del - Jannie.

När man vill hem då går tiden så ofantligt sakta varje sekund, minut och dag blir en mindre evighet! När man till och med saknar efter staden med smeknamnet Skellhell så blir jag rädd.
Jag saknar min familj, mina fl-tjejer, min Elin, min Carro (som jag princip inte har träffat sen i januari och så min Emma. Sen allt härligt Stadium folk till och med en del kunder som kommer in och är trevliga, eller inte den jobbiga kvinnan, eller jo till och med hon!!

I helgen blir det nog fest , kanske vi får se :) och sen till veckan så städar vi läggan!
Nej nu paradise hotell danmnark!

Hört ryktas om klassfest?  - En sommarplan!!

Haaaade


Bloggvärlden

Jaha då var man en del av den stora bloggvärlden.
Trodde alldrig att jag skulle skaffa mig en blogg men nu sitter jag här och svär över man inte får till den design man vill och att allt ska vara så svårt.
Men men sånt som händer och det är bara att acceptera jag är inte bra på sånt här

Min tanke just nu är att detta ska bli en sommarblogg. Mest för att jag själv i slutet av sommaren ska kunna kolla tillbaka på allt som har hänt.


Nej nu kör vi


pusshej


RSS 2.0